Spiesjes met eendenborst

Spiesjes met eendenborst en sinaasappelsaus

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 eendenborstfilets
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • peper
  • 3 bosuitjes
  • 6 satéstokjes
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade

Bereiding:

  1. Roer de olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
  2. Snijd de bosuitjes in de lengte door. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan de satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant.
  3. Verwarm  met de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Tip:

  • Heb je minder tijd, en wil je de marinade wel lekker laten intrekken? Op kamertemperatuur marineert vlees (meestal) sneller dan in de koelkast.

Bron: Allerhande 13 – 2005
Bereidingstijd: ca. 15 minuten & 1 uur marineertijd

Print dit recept Print dit recept     Stuur dit recept door! Stuur dit recept door!
1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading ... Loading ...
 

4 reacties op “Spiesjes met eendenborst”


Dit is echt zo’n lekker recept. Ik ben er zelf echt helemaal verzot op. Het is soms alleen een beetje lastig om de bosuitjes heel aan de stokjes te rijgen.

  • Datum: 17.01.2009
  • Tijd: 20:50 uur
  •  
 
  • Emmy Kokje zegt:

Dit is een superheerlijk recept.

  • Datum: 29.05.2009
  • Tijd: 10:39 uur
  •  
 
  • Ingrid zegt:

Sorry wat zijn bosuitjes? Ik ben Belgische en bij ons is dat woord niet zo bekend. Zijn dat opgelegde uitjes?
Kan het ook met andere marmelade dan sinaas? Ik ben niet zo voor die smaak.

  • Datum: 30.08.2010
  • Tijd: 11:05 uur
  •  
 

Bosuitjes worden ook wel lente-uitjes genoemd.
Het zijn kleine witte uien met het groene look er nog aan.
Meestal worden ze in bosjes van 3-6 stuks verkocht.

Ik zou zo even geen andere goede marmelade erbij weten.
Misschien is het ook wel lekker met een sausje met cranberries.

  • Datum: 30.08.2010
  • Tijd: 17:35 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.