Champignons gevuld met geitenkaas en zalm

Champignons gevuld met geitenkaas en zalm

Ingrediënten voor ca. 8 stuks:

  • 8 grote champignons
  • ½ ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • ca. 50 gram kaaskruimels (geitenkaas)
  • mespuntje gedroogde dilletopjes
  • 2 eetlepels (olijf)olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven (hete lucht oven) voor op 200°C. Snipper de (halve) ui fijn. Snijd de zalm in kleine snippers. Houd 8 stukjes zalm apart voor de garnering
  2. Hol de champignons uit, hak de steeltjes en de inhoud van de champignons fijn. Meng het champignonhaksel, de zalm en de ui door de kaaskruimels. Breng op smaak met een mespuntje dilletopjes.
  3. Verhit deolie in een kleine koekenpan en bak hierin de vulling voor de champignons ca. 5 minuten.
  4. Vul de champignons en zet ze in een lage ovenschaal. Zet ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Leg op elke champignon nog een stukje zalm en serveer ze warm.
  5. Zijn de champignons te groot om in één hap te eten serveer ze dan op kleine schaaltjes met een vorkje erbij.

Tip:

  • Schenk een klein laagje sherry in de ovenschaal voordat deze de oven in gaat. Dit versterkt de smaak!

Met dank aan:

  • Kaasboerderij De Jong (www.goatcheese.nl) die een pakket geitenkaas heeft gestuurd om recepten uit te proberen.
Bron: eigen recept
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 10 minuten oventijd
Print dit recept Print dit recept     Stuur dit recept door! Stuur dit recept door!
1 ster = slecht2 sterren = matig3 sterren = voldoende4 sterren = goed5 sterren = SUPER!! (8 stemmen, gemiddeld: 4,13 van de 5)
Loading...Loading...
 

8 reacties op “Champignons gevuld met geitenkaas en zalm”

  • Sam Bakarbessy zegt:

Tipje; een klein laag sherry,is geweldig pept zeker de smaak op.

  • Datum: 28.10.2010
  • Tijd: 20:14 uur
  •  
 
  • cheeselover zegt:

Hoihoi!

Ik heb het even geprobeerd zodat ik met de kerst wat origineels op tafel kan zetten maar dit komt elk weekend op tafel!!!
Heerlijk die kaaskruimels!

bedankt en ga zo door met de toffe site!

grt,
M

  • Datum: 30.10.2010
  • Tijd: 17:56 uur
  •  
 
  • Irene zegt:

Kan ik dit recept ook van tevoren klaar maken?

  • Datum: 07.12.2010
  • Tijd: 21:11 uur
  •  
 

Je kunt het van te voren klaarmaken maar dan nog niet in de oven zetten. Dat moet echt op het laatste moment.

  • Datum: 08.12.2010
  • Tijd: 08:04 uur
  •  
 
  • pieterke zegt:

Heerlijk!!!!!!!!!!!! Zeker voor herhaling vatbaar. ben nu het recept aan het doorsturen aan al mijn tafelgenoten, zo lekker vonden zij het.

  • Datum: 17.01.2011
  • Tijd: 09:45 uur
  •  
 
  • Gert zegt:

Geweldig lekker en perfect van tevoren klaar te maken. Nog enkel de oven in en smullen maar

  • Datum: 16.07.2011
  • Tijd: 09:35 uur
  •  
 
  • inge zegt:

Klinkt erg lekker, als ik het van tevoren klaarmaak maar mee wil nemen, hoe lang moet ik het dan ter plaatse nog in de oven doen? en hoe lang voorverwarmen, en op hoeveel graden? :) alvast heel erg bedankt, ik heb er nu al zin in.

  • Datum: 09.04.2012
  • Tijd: 13:43 uur
  •  
 

mijn tip is champion gevuld met gemarineerde brokjes aardappel met aardappelanders erdoorheen neutrale smaak ipv geitenkaas
met gerooktezalm is minder machtig.succes

  • Datum: 25.10.2012
  • Tijd: 16:26 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.